Träffa oss på Di Controller

Den 19 mars kommer vi att vara utställare på Di Controller. Kom dit och träffa oss så berättar vi hur Cumulus BI kan underlätta och effektivisera din vardag. Läs mer och anmäl dig till Di Controller.

Uppdatering av Cumulus BI

Master Data
Vi har infört möjlighet att underhålla master data genom import av Excel eller text-filer.

Dashboards och rapporter
Vi har även ett flertal förbättringar kring dashboards och rapporter.

  • Ny funktion som vi kallar för beräknade parametrar. Denna funktion gör att det blir mycket enklare att bygga rapporter som filtrerar på till exempel ”10 största projekten vi driver just nu”, eller ”Alla kunder som omsätter mer än X kronor”.
  • Möjlighet att formatera belopp i ”miljoner kronor”.
  • Stöd för att växla mellan korta och långa rubriker (till exempel Januari 2018 -> Jan).

För CBI-administratören
För er som ibland lägger till eller ändrar  beräkningar och datavärden har vi infört så att förändringar automatiskt publiceras (tidigare behövdes en explicit publicering). Färre klick = trevligare arbete.

Stöd för nya MDX-funktioner i CBI
Beräkningar i CBI baseras på formelspråket MDX. Vi har lagt till stöd för ett flertal nya funktioner vilket gör att vi nu stödjer ännu fler typer av nyckeltal, beräkningar och affärsregler.

Och det självklara. Utöver ovanstående har vi även vässat på såväl prestanda som stabilitet i lösningen.

Ekenhuset väljer CBI

Vi är stolta över att Ekenhuset väljer Cumulus BI som system för rapportering, uppföljning, budget och prognos.

Om Ekenhuset
Ekenhuset är hantverksföretaget som hjälper företag och myndigheter med alla typer av golvarbeten. Ekenhuset är specialister inom golvläggning, golvslipning, plattsättning, golvavjämning samt mindre fuktsaneringar. Ekenhuset har arbetat på Stockholmsmarknaden sedan 1968 och har idag 150 medarbetare.

#utbrytarhövdingar

Tänk er ett trångt mörkt utrymme där samarbete betyder allt för att kunna bryta sig ut och nå Valhall. Vi var där, vi gjorde det och dessutom på månadens rekordtid. Tack Exit Games för en kul utmaning.

Vi släpper Cumulus BI 1.7

I Cumulus BI 1.7 inkluderar vi vår nya lättanvända editor för formler och beräkningar. Nu är det enklare än någonsin att skapa anpassade nyckeltal och affärsregler.

Utvecklare

Är du på hugget? Vi söker en full stack utvecklare med erfarenhet av webbutveckling, ReactJS, Redux, Python eller Django Rest Framework. Läs mer…

Cumulus BI och Power BI

Använder ni också Power BI? Vill ni komplettera med ett kraftfullt verktyg för bättre finansiell planering som dessutom har stöd för arbetsflöden, affärsregler och master data-hantering? Anmäl er i så fall till frukostseminarium 29:e maj som vi håller tillsammans med våra vänner på B3IT.

Binovi @Vemdalen

Denna vinter tar vackra Vemdalen emot oss för konferens och fantastisk skidåkning. Kvällarna avrundas med gemensam matlagning, tv-spel och quadrocopter race… vi kan annat än bara koda 

Vi släpper Cumulus BI 1.6

I Cumulus BI 1.6 lanserar vi vår modul för master data-hantering. Dessutom passar vi på att införa massor av förbättringar i resten av Cumulus BI, bland annat förbättrad dashboard-designer och förbättrad hantering av notifieringar. Nu jobbar vi vidare mot version 1.7 av Cumulus BI.